зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

15.06.10

Янукович знову осоромився в прямому ефірі, "розділивши" Євразію на Азію і Євразію

Віктор Янукович "розділив" Євразію на Азію і Євразію, розповідаючи про III саміті Наради із взаємодії і заходів довіри в Азії, пише Комсомольская правда в Украине. Казус з Президентом трапився в ефірі на телеканалі Інтер.

Коментуючи результати III саміту-наради з взаємодії і заходів довіри в Азії, який він відвідав у вівторок, Президент сказав, що в цій зустрічі взяли участь "трохи більше як 40 представників країн Азії та Євразії".

Як відомо, Євразія - це континент, який утворює дві частини світу Європу та Азію. Частини світу та континенти - це два різних географічних поняття.

Зазначимо, що це вже не перша географічна помилка Януковича.

Так, під час запису інтерв'ю каналу Euronews Президент переплутав Косово із Сербією та Чорногорією, а Північну Осетію - з Південною.

У травні у Львові на засіданні Ради регіонів глава держави переплутав Буковель з Буковиною. Він запропонував подати заявку від імені України на проведення зимової Олімпіади 2022 на Буковині, хоча мав на увазі Буковель - найкращий гірськолижний курорт країни. Щоб згладити конфуз, заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман заявила, що так, мова йшла про Буковель в Карпатах, "але на Буковині теж пагорби і це ще теж Карпати".