зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

13.05.10

У Львові відзначатимуть День пам’яті героїв

16 травня у Львові відзначатимуть День пам’яті жертв політичних репресій. Програму відзначення погоджено з головою Львівської ОДА Василем Горбалем.

Про це 12 травня у коментарі ZAXID.NET повідомив заступник голови Львівської ОДА з гуманітарних питань Ігор Держко. Відзначення Дня пам’яті жертв політичних репресій пройде на виконання відповідного указу Президента України від 17 лютого 2010 року.

"Фактично щойно у нас закінчилося засідання організаційного комітету, створеного для відзначення Дня пам’яті жертв політичних репресій. Маємо розроблену цілу програму відзначення цього дня, розроблену спільно управлінням внутрішньої політики Львівської ОДА з громадськими та політичними організаціями", – сказав Ігор Держко.

Окрім того, Ігор Держко поінформував, що 23 травня Львів відзначатиме День пам’яті героїв. "Це також будуть масштабні заходи із залученням молоді, шкільних колективів. Як і минулого року, відзначення Дня пам’яті героїв пройде біля пам’ятника Шевченку, буде піша хода, мистецькі акції, акції з військового вишколу тощо", – сказав Ігор Держко.

Як відомо, 6 травня відбудуться заходи з вшанування пам'яті жертв комуністичних репресій на території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили" на Київщині. Лісова зона поблизу с. Биківня є найбільшим в Україні похованням жертв комуністичних політичних репресій. Протягом 30-40-их років ХХ століття в Биківні здійснювалося масове захоронення людей, страчених органами НКВС у Києві. За даними науковців тут поховано близько 100-120 тисяч осіб.