зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

13.05.10

Посольство РФ: Україна має пишатися використанням російської мови

Україна має пишатися одночасним поширенням української і російської мов. Про це під час круглого столу, присвяченого двомовності в Україні, заявив радник-посланник Посольства Російської Федерації в Україні Всеволод Клаптов.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, В.Лоскутов наголосив, що круглий стіл проходить напередодні офіційного візиту Президента РФ Дмитра Медведєва в Україну. "Я не пам'ятаю більше такої конференції, на якій йшлося б про двомовність", - зазначив він.

За словами В.Лоскутова, під час майбутнього візиту глави Росії буде порушуватися ряд гуманітарних питань. "Ось те, що ми сьогодні будемо обговорювати, є прелюдією до візиту, і ми впевнені, що ті думки і міркування, які будуть сьогодні висловлені, будуть безумовно докладені президентам Дмитру Медведєву і Віктору Януковичу"- сказав він.

В.Лоскутов наголосив, що на сьогодні ситуація в Україні склалася так, що одночасно поширені як українська, так і російська мови. "У цьому особливість України і я сказав би, її перевага порівняно з іншими державами і країнами. Цим варто пишатися!", - заявив він.