зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

13.05.10

Запорізький губернатор: Пам'ятник Сталіну встановлено з порушенням законодавства

Голова Запорізької облдержадміністрації Борис Петров стверджує, що пам'ятник Йосипу Сталіну в Запоріжжі встановлено з порушенням вимог законодавства.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції.

У зв'язку з цим Петров звернувся до мера Запоріжжя Євгена Карташова із запитом даних про документи і рішення, які дозволили встановити бюст Сталіну біля будівлі обкому КПУ в Запоріжжі. Також губернатор звернувся до прокуратури Запорізької області з проханням дати правову оцінку діям комуністів.

"Я направив звернення до мера з вимогою дати вичерпну інформацію про те, на підставі яких документів та рішень це зроблено. Як ви знаєте, ніяких документів і рішень немає. Я вважаю, що міський голова самоусунувся. Також я звернувся до прокурора - дати правову оцінку діям комуністів ", - заявив Петров.

Він зазначив, що не тільки пам'ятник Сталіну встановлений у місті незаконно, але й будівництво самої будівлі обкому КПУ, яка, згідно з документами повинна була бути двоповерховою, а де-факто побудована триповерховою.

Як повідомлялося, 5 травня у Запоріжжі був відкритий перший за часів незалежності України пам'ятник Сталіну. Триметровий силуміновий пам'ятник, який являє собою напівфігуру Сталіна у військовій формі з Зіркою Героя, відкрили біля будівлі Запорізького обкому КПУ в Жовтневому районі Запоріжжя під гімн СРСР в присутності близько 1000 представників КПУ і прихильників комуністичної ідеології.

За даними КПУ, рішення встановити пам'ятник Сталіну було прийнято Запорізьким обкомом КПУ на початку 2010 року на прохання ветеранів війни.