зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

22.05.10

Перша леді таки виходить на люди...

Кілька місяців поспіль після інавґурації президента Януковича мало що було чути про те, де перебуває і що робить перша леді - дружина президента Людмила Янукович.

У Києві першу леді практично не бачать. Зате в Донецьку вона часто з'являється на людях.

Українська преса присвятила чимало публікацій її скромному способу життя. Свого часу пані Янукович активно допомагала своєму чоловікові підніматися до визнання.

Востаннє Людмилу Янукович помітили, здається, на святкуванні 20-річного ювілею клубу "Інтелігент" у Донецьку. На тому святкуванні їй було навіть присвоєно статус почесного члена та Берегині-Оранти.

Крім того, вона - завзята театралка і відвідує всі прем'єри у музично-драматичному та оперному театрах. Її улюблений балет - "Дон-Кіхот", який у Донецькому оперному театрі обов'язково ставлять на день народження Людмили Янукович 9 жовтня.

Перша леді...Донбасу?

Щоправда, торік був нечуваний випадок, коли перша леді пішла з якоїсь прем'єри після першого акту. Як правило, вона дивиться спектакль до завершення і щедро аплодує артистам.

А нещодавно, коли приїздили московські гастролери, і Людмила Янукович відвідала їхню виставу, після спектаклю вони знайшли у своїх гримерках їстівні подарунки - дорогу ковбасу, ікру, коньяк, цукерки.

Художній керівник оперного театру Вадим Писарєв є сусідом родини Януковичів - їхні будинки стоять поруч. Тому він, як голова клубу "Інтелігент", не міг не відзначити першу леді статусом почесного члена.

Людмила Янукович не прагне на телеекрани

Перед цим не залишилася непоміченою поява пані Янукович у генеральному консульстві Чеської Республіки в Донецьку. Це було на травневі свята, де вручали нагороди ветеранам. Один із вереранів, художник Василенко вручив першій леді фотокартку її чоловіка з підписом «Донбас не жене порожняк». Пані Янукович тоді засміялась і сказала, що це улюблений вислів її чоловіка.

Про активність першої леді у доброчинних акціях донеччани не знають майже нічого. Відома лише загальна інформація, що вона відвідує і монастирі, церкви, і допомагає якимось чином людям, відгукуючись на їхні прохання. Але це не афішується.

Свого часу було відомо про фонд Людмили Янукович, створений на початку 2000-х років. Він називався «Від серця до серця» і то вручав автомобілі людям з особливими потребами, то надавав ще якусь допомогу. Але останні роки про діяльність цього фонду невідомо нічого.