зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

07.05.10

Янукович: Переписувати історію України з політичної примхи - неприпустимо

Президент України Віктор Янукович заявляє про неприпустимість переписування історії, в тому числі історії Великої Вітчизняної війни на догоду політичним інтересам.

"Було б великою несправедливістю намір намагатися переписувати історію, підлаштовувати її під ідеологічні потреби тих, хто бачить в незалежності (держави) тільки спосіб задовольнити власні політичні забаганки", - заявив він.

Виступаючи перед ветеранами та учасниками бойових дій у Національному палаці мистецтв Україна, Янукович зазначив, що українському народу вдалося звільнитися від "влади політиканів", які, за його словами, були готові перетворити 65-річчя святкування Перемоги у ВВВ у звичайну буденну подію.

Глава української держави додав, що нова влада усвідомлює, що опозиція намагатиметься її звинуватити в поганій підготовці до святкування Дня Перемоги. Президент України також запевнив ветеранів, що влада буде систематично піклуватися про них.

"Ми посилимо турботу про Вас (про ветеранів). Незабаром країна відчує позитивні зміни, і це буде нашою відповіддю тим, хто звинувачує нас у зраді національних інтересів", - сказав глава української держави.

Крім того, Янукович у черговий раз наголосив, що головним національним інтересом для української влади буде забезпечення українським громадянам гідного життя, а також взаємовигідне співробітництво зі світовою спільнотою.

Президент підсумував при цьому, що українці продовжать курс на євроінтеграцію і на стратегічне партнерство з Російською Федерацією.

Як повідомлялося, напередодні Дня Перемоги Президент Віктор Янукович, прем'єр-міністр Микола Азаров, голова Верховної Ради Володимир Литвин, напередодні Дня Перемоги, взяли участь в урочистій церемонії запалення Вогню Слави та покладання гірлянди Військової Слави на території Національного музею історії Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 років.