зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

07.05.10

Західні області повинні брати владу в свої руки вже й негайно, – експерт

Обласні ради Західної України відповідно до статті 5 Конституції України повинні прийняти рішення про реалізацію волі народу і сформувати виконавчі органи влади на місцях. А саме: призначити свого керівника виконкому, головного міліціонера, СБУ, прокурора тощо. Це повністю відповідає Конституції, і це єдиний спосіб патріотів переламати ситуацію в країні.

Такий рецепт повернення до прямого народовладдя учора у політичній програмі Остапа Дроздова «Прямим текстом» на «УТ-Захід» озвучив політолог Олег Соскін.

Експерт переконаний, що державна влада в Україні перебуває в руках зрадницької лихварської буржуазії, найбільш паразитичної, яка «грабує свій народ і діє як окупаційна. Керують люди, які відкидають існування України як суверенної європейської держави. Вони пропонують нам стати неоколоніальним додатком до Московії. Стаття 5 Конституції чітко говорить, що народ в Україні є джерелом влади і ніхто не має права узурпувати владу від імені народу і тим паче прикриватися людьми. І тому місцева влада в західних областях, які стоять на державницьких засадах, повинна втрутитися в ситуацію і перебрати на себе функції народовладдя».

За словами Олега Соскіна, лідери кланових угруповань, які сьогодні при владі, не здатні до державотворення. «Це обумовлено тим, що в Україні не була здійснена люстрація, як в інших посткомуністичних країнах. Ті люди, які сьогодні займають основні ключові посади, є агентами КДБ, файли на яких перебувають у Москві, тож усі призначення узгоджуються з Кремля. Це є реальність, з якою ми зіштовхнулися», – запевнив експерт.