зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

09.05.10

Горбаль розповів, як каратимуть за використання червоних прапорів 9 травня у Львові

Голова Львівської ОДА Василь Горбаль підписав Програму з проведення урочистостей стосовно відзначення 65-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

У програмі не йдеться про те, що у Львові 9 травня на чолі колони ветеранів буде їхати БТР, прикрашений прапором перемоги та Державним прапором України, як про це стверджує голова Львівської обласної організації Антифашистського комітету України Олександр Калинюк.

«Святкова хода буде без символіки, червоних прапорів, політичних прапорів. Я закликав усіх до толерантності. Ми мали діалог із політичними партіями, осередками, де довели цю позицію, хто «випаде» з цього діалогу, для того діалог із головою ОДА буде закритий», – наголосив голова Львівської ОДА Василь Горбаль, відповідаючи на запитання про те, яке покарання може чекати на того, хто все ж таки використає червоні прапори під час відзначення Дня перемоги.

Проти використання радянської символіки та червоних прапорів виступає також і голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник. «Це може бути викликом. Червоний прапор – символ поневолення», – наголосив Мирослав Сеник.