зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

09.05.10

У Тамбові встановили позолочений бюст Сталіна

Близько двохсот осіб взяли участь сьогодні, 8 травня, в Тамбові в церемонії відкриття "золотого бюста" Сталіна.

В основному це були активісти КПРФ. Як заявила на мітингу депутат Держдуми Тамара Плетньова, мільйони людей розуміють, що після страшної війни і розрухи, коли Сталіну дісталася Росія вся в крові, він зміг її підняти.

Як зазначає Інтерфакс, бюст заввишки 2 метри на півтораметровому постаменті, пофарбований золотою фарбою. Тепер він прикрашає територію магазину автозапчастин, який належить одному з місцевих депутатів.

"Погано, що це не державне рішення, а рішення тільки партії", - заявила в ефірі радіостанції Ехо Москви лідер тамбовського відділення КПРФ Тамара Плетньова, говорячи про рішення встановити в Тамбові бюст радянського лідера Йосипа Сталіна.

За словами депутата, на церемонію відкриття бюсту зібралося "дуже багато народу".

"Ми особливо оголошень не давали, щоб зібрати народ, ми запрошували своїх активістів, а прийшло несподівано дуже багато людей", - зазначила вона.

На думку Плетньової, "мільйони людей шанують" Йосипа Сталіна.

Говорячи про те, наскільки актуально сьогодні поява такого пам'ятника, Плетньова зазначила: "Це потрібно, тому що велике свято - 65 років Перемоги. Ми, комуністи, завжди вважали і вважаємо, що Сталін - це людина, яка була не просто керівником держави, він ще і головнокомандувач ставки, керував під час війни всіма операціями. Тому сьогодні солдатів ми вшановуємо як героїв, а чому головнокомандувача повинні забути?".

Нагадаємо, в переддень 65-ї річниці Перемоги СРСР у Великій Вітчизняній війні Компартія України почала кампанію з реабілітації постаті Сталіна.

Зокрема, 5 травня у Запоріжжі місцеві комуністи відкрили пам'ятник Йосипу Сталіну, а в Луганську на вулицях міста з'явился десятки білбордів із зображенням вождя.