зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

05.10.10

Герман: дрес-код - це архаїчно

В адміністрації президента з іронією поставилися до прийнятих Кабміном правил дрес-коду для співробітників і відвідувачів будівлі уряду.

"Я іронічно до цього ставлюся", - сказала заступник глави адміністрації президента Ганна Герман, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За її словами, добре вихована людина знає, де і як вона повинна бути одягнена, і їй не треба це регламентувати спеціальними документами.

"Протокол - це така англійська конституція, якої немає на папері. Він зобов'язує державних чиновників вищого рівня. А в розумінні кожної людини має бути просто почуття міри. Якщо цього почуття немає, варто подумати, чи треба брати таку людину на держслужбу", - підкреслила Герман.

Відповідаючи на питання про можливу реакцію журналістів на кабмінівські нововведення, заступник голови президентської адміністрації зазначила, що в усьому світі журналісти ходять "так, як хочуть".

"Я не знаю, може бути, в якихось країнах, скажімо так, недемократичних, таке існує для журналістів. Я цього не знаю", - сказала Герман.

"Але в Європі, в світі я такого ніколи не бачила, щоб журналістів зобов'язував якийсь дрес-код. Журналісти своїм одягом щось виражають. Це навіть цікаво. Журналіст - це така яскрава пляма на костюмі всієї державної машини", - додала вона.

При цьому, Герман зауважила, що сама любить порушувати будь-які умовності, вставляючи в діловий костюм деталь, що свідчить про характер.

На її думку, костюм - це вираження індивідуальності.

Крім того, Герман відповіла негативно на питання, чи послідує президентська адміністрація прикладу уряду.

"Президент дуже демократичний, і, безумовно, кожен у нас намагається дотримуватися ділового стилю. Але це регламентується виключно почуттям власної міри та інтелігентністю кожного з нас, а не якимись правилами і якимись заборонами", - сказала вона.

"Це трохи виглядає архаїчно, чесно кажучи", - додала заступник глави адміністрації.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: