зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

16.09.10

СБУ не порушуватиме справ проти інших працівників «Тюрми на Лонцького»

СБУ не порушуватиме кримінальних справ за фактом готування до розголошення співробітником СБУ відомостей, що становлять державну таємницю (у якій на сьогодні фігурує директор музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Руслан Забілий). Про це заявив 15 вересня під час прес-конференції начальник управління СБУ у Львівській області Юрій Кіцул.

Відповідаючи на запитання про те, чи може бути відкрито кримінальні справи проти інших 15 працівників музею, він сказав: «Ні, тому що доступ до державної темниці мав тільки Забілий. Якщо особі не довірено доступ до державної таємниці, вона не несе за це відповідальності».

Як відомо, музей «Тюрма на Лонцького» є структурним підрозділом СБУ.

Як інформував ZAXID.NET , 8 вересня у Києві представники СБУ затримали директора музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Руслана Забілого. Офіційною причиною затримання було названо те, що Забілий нібито збирався передати «третім особам» документи, що містили державну таємницю. У зв’язку із цим 10 вересня під стінами управління СБУ у Львівській області відбувся пікет з протестом проти «залякування істориків».

Натомість Р.Забілий запевняє, що він не працював із документами, які містять державну таємницю.

Як повідомив у коментарі ZAXID.NET екс-директор архіву СБУ Володимир В’ятрович, таким чином СБУ залякує істориків через УПА.

Водночас начальник СБУ Львівщини заперечує «переслідування істориків» через УПА.
Підписатися на нові дописи
RSS   twitter
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: