зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

18.09.10

Євросоюз нагадує Януковичу про його обіцянки (ФОТО)

Заява ЄС, ухвалена в рамках засідання постійної ради ОБСЄ, закликає українського президента виконувати обіцянки про плюралізм ЗМІ та захист журналістів.
Заява ЄС з'явилася за кілька днів після візиту українського президента до Брюсселю
ЄС стурбований через утиски ЗМІ та журналістів

Европейський Союз також занепокоєний зникненням в Україні журналіста Василя Климентьєва та вітає "особисту зацікавленість" Віктора Януковича у розслідуванні цієї справи.

"Ми слідкуватимемо за тим, як просувається це розслідування", - йдеться у заяві. "Вкрай важливо, щоб журналісти могли виконувати свою роботу без страху насильства і залякування. У цьому контексті ЄС також висловлює стурбованість останніми повідомленнями про випадки насильства та переслідування стосовно працівників ЗМІ в Україні."

Також Євросоюз сподівається на прогрес в усіх незавершених розслідуваннях у кримінальних справах, що стосуються журналістів, зокрема, пов'язаних з вбивством Георгія Ґонґадзе.

У квітні, перебуваючи у Брюсселі, Віктор Янукович сказав: "Як Президент, я гарантуватиму професійну свободу представників ЗМІ та належне розслідування будь-яких фактів їх утисків. Зокрема, мною вже були дані відповідні жорсткі доручення представникам правоохоронних органів по кожному з прикрих випадків, що мали місце."
Харківський журналіст Василь
Климентьєв зник на початку серпня

На початку жовтня має відбутися візит до Києва представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович, яка збиратиме інформацію стан свобди слова від усіх зацікавлених сторін.

У заяві йдеться, що ЄС вітає цей візит.

Водночас, Європейський Союз наголошує, що хоче поглиблення відносин з Україною та відзначає здійснення низки важливих реформ.

Непорозуміння між ЄНП та українською коаліцією

Генеральний секретар Європейської народної партії Антоніо Лопес Істуріз наголошує, що заяви політичної сили стосовно України підкріплюються фактами, а не ідеологією.

Це реакція на заяви заступника голови адміністрації українського президента Ганни Герман та парламентської коаліції. Українські депутати, зокрема, днями звернулися до ЄНП і заявили, що її резолюція "не відображає об’єктивно суспільно-політичні реалії і процеси в Україні".

Раніше політична асамблея ЄНП у спеціальній резолюції висловила стурбованість згортанням свободи слова, використанням правосуддя в політичних силах, а також засудила втручання держави Україна у справи партії "Батьківщина".

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.bbc.co.uk/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: