зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

18.09.10

Російський експерт: шанси Росії на модернізацію дуже низькі

Якщо до 2018 року російська влада не розпочне процесу модернізації, то для РФ настане «точка неповернення», вважає член правління московського Інституту сучасного розвитку, економіст і спеціаліст в області соціальної політики Євген Ґонтамхер.

За словами експерта, сьогодні модернізацію в Росії підтримує максимум 25-30% населення. Водночас великий бізнес, основні політичні сили і влада, розуміючи, що можуть через модернізаційні процеси понести відчутні втрати, її наразі уникають. Окрім того, як зазначив Ґонтмахер на публічній лекції, що відбулася під час львівського Форуму видавців, російських лідерів лякає пам'ять про Горбачова, для якого спроба модернізувати країну закінчилася розвалом останньої.

"При цьому потрібно сказати, що модернізація для Росії має вимушений характер. Це – доля цієї країни. Якщо цього не робити, то доля стає дуже сумною", - наголосив експерт.

"Нам абсолютно зрозуміло, що 2012-2018 роки – шість років майбутнього президентства – що якщо до того часу не буде команди, яка почне принаймні розвертати назад ті негативні тренди, які ми маємо в економіці, політиці, соціальній сфері, то навіть якщо Росія візьметься 2018 року за модернізацію, то, на жаль, в неї вже не буде на це шансів", - додав він.

Євген Ґонтмахер також підкреслив, що, на думку його Інституту, в межах цієї модернізації Росія повинна намагатися інтегруватися в ЄС та НАТО. Однак в цілому шанси на те, що модернізаційні процеси відбудуться, він оцінив як дуже низькі.

"Ми повинні це сказати, незважаючи на те, подобається це комусь чи ні", - зазначив Ґонтмахер.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: