зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

10.06.10

Профспілка заявляє про встановлення владою тотального контролю над ЗМІ

Глава Незалежної медіа профспілки Роман Скрипін заявляє про встановлення тотального контролю над українськими телеканалами. Про це він сказав, коментуючи рішення суду, згідно з яким були відібрані частоти "5 каналу" і телеканалу ТВi.

За інформацією "Deutsche Welle", Р.Скрипін вважає, що у виниклій ситуації в наяності конфлікт інтересів глави СБУ Валерія Хорошковського. "Це найбільша медіагрупа (холдинг U.A. Inter Media Group), яка бере понад 30% телеринку. А його дружина формально керує цим всім. Тут є суперечність інтересів", - сказав він.

Глава Незалежної медіа профспілки Р.Скрипін песимістично поставився до подальшої долі українських телеканалів, оскільки, за його словами, в Україну повертається монополізація телепростору. Він також вважає нереальним створення нових альтернативних телеканалів в Україні. "Створення нового телеканалу вимагає інвестицій. Але навіщо вони, якщо немає змоги розповсюджувати сигнал? Нам рухатися по шляху Білорусі? Коли ведеться мовлення з Варшави через супутник, адже такий телеканал буде дивитися тільки обмежена аудиторія", - констатує Р. Скрипін.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва задовольнив вимоги групи телеканалів "Інтер", оскарживши рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення від 27 січня 2010 року про виділення частот на мовлення двом телеканалам - "5 каналу" і "ТВі".

Гендиректор "TBi" Микола Княжицький і гендиректор "5 каналу" Іван Адамчук заявили, що канали хочуть повністю закрити.

Як відомо, В.Хорошковський очолює наглядову раду U.A. Inter Media Group, до якої належить цілий ряд активів. Зокрема телеканал "Інтер", "Ентер Фільм", "Ентер Музика", телеканал "НТН", К1, К2, "Мегаспорт" і інформагентство "Українські Новини".

Раніше редакційна рада "5 каналу" оприлюднила відкритий лист до В.Януковича, в якому звинуватила В.Хорошковського як власника медіа-холдингу U.A. Inter Media Group, у спробі знищити "5 канал" за допомогою скасування судом рішення конкурсу про виділення частот від 27 січня 2010 року. Глава СБУ В.Хорошковський назвав усі обвинувачення на свою адресу "потоком брехні", - проблема покладена в юридичній площині.