зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

10.06.10

Волинські депутати голосуватимуть проти Сталіна

Постійна комісія Волинської обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму підтримала звернення депутатів Чернівецької облради щодо заборони встановлення в Україні пам’ятників лідерам тоталітарного режиму. Рішення комісія прийняла під час свого засідання 9 червня, – інформує власкор ЗІКу.

У тексті звернення буковинські депутати висловлюють «глибоке обурення щодо факту встановлення пам’ятника катові народів Й.Сталіну (Джугашвілі) в місті Запоріжжя».

«Вважаємо події у Запоріжжі спланованою провокацією, спрямованою на дестабілізацію українського суспільства та відвертим збиткуванням над національною пам’яттю про мільйони невинно убієнних наших співвітчизників», – йдеться у документі.

Тому депутати Чернівецької облради закликають Президента України Віктора Януковича, голову Верховної Ради України Володимира Литвина та інші обласні ради ініціювати прийняття рішень на законодавчому рівні про заборону вшанування у будь-якій формі Сталіна в Україні та запровадження за порушення такої заборони кримінальної відповідальності.

«Молодіжна» комісія Волиньради рекомендувала депутатам підтримати під час сесії таке звернення буковинських колег.