зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

28.05.10

Янукович каже, що протестувальників у Львові купили

Президент України Віктор Янукович під час Ради регіонів у Львові 27 травня заявив, що людей, які протестували проти нього під стінами НУ «Львівська політехніка», де проходила Рада регіонів, купили.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи його прихильників, які прийшли його підтримати, так само "купили", Янукович відповів: "Всі ми знаємо, що є політичні сили, які мотивують учасників тих чи інших пікетувань. Якщо для вас це новина, то для мене – ні".

Нагадаємо, що сьогодні біля приміщення головного корпусу НУ "Львівська Політехніка" під час проведення акцій, пов’язаних із візитом Президента України Віктора Януковича, працівники міліції змушені були відтиснути на протилежний бік вулиці прихильників ВО "Свобода", які, скандуючи "Янукович, геть зі Львова!", намагалися пройти на територію політехніки, де проходить засідання Ради регіонів.

Як повідомив ZAXID.NET начальник ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області Денис Харчук, "представники "Свободи" поводилися агресивно і намагалися провокувати сутички з прихильниками Віктора Януковича".

Для "стримування натовпу" учасників акції "Свободи" їх оточили кордоном бійців міліції сперцпідрозділу "Беркут", тоді як учасників акції на підтримку Президента України від опонентів відділяла шеренга працівників міліції.

Наразі опоненти Януковича постійно скандують "Янукович, геть зі Львова!", а прихильники – "Янукович – наш президент!". Представники молодіжних організацій, які назвалися молодими рухівцями, принесли ялинковий вінок, обвитий чорною траурною стрічкою, які, з їх слів, мають намір виставити під час виходу Віктор Януковича з Ради регіонів.

Як повідомляє ВО "Свобода", спецпідрозділ "Беркут" застосував грубу фізичну силу проти учасників протесту. За повідомленням "свободівців", "Беркут" і міліція оточили "свободівців" та брутально відтіснили їх від проїжджої частини, а потім почали бити. На місце протестувальників перед дорогою запустили регіоналів із державними прапорами та гаслами "Янукович – наш президент!".