зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

19.09.10

Українка - чемпіонка світу із шахів бліцом (ФОТО)

Українська шахістка Катерина Лагно виграла Чемпіонат світу по шахах бліцом серед жінок.
Українська шахістка Катерина Лагно
Після 15-ти партій, зіграних минулої п’ятниці на Чемпіонату світу у Москві, 20-річна Катерина Лагно очолила турнірну таблицю і не віддала свого першого місця і в наступні дні, повідомляє офіційний сайт чемпіонату.

За підсумками 30-ти поєдинків, спортсменка набрала 20 очок і на один бал випередила російську шахістку Тетяну Косинцеву (вона має титул чемпіонки світу із класичних шахів). Третє місце також посіла росіянка, Валентина Гуніна.

„Я не дивилася на результати під час турніру, намагалася про них взагалі не думати. Коли перед останнім туром оголосили, що я достроково стала чемпіонкою, я дуже здивувалася, але зраділа, що справу зроблено. В останньому турнірі хотіла зіграти яскраву партію, і мені це вдалося”, - так прокоментувала свою перемогу у Москві Катерина.

Зі Львова у Донецьк

Ця перемога – далеко не перша у Катерини Лагно. Вона є наймолодшим в історії шахів гройсмейстером серед жінок: виконала норму гройсмейстера ще у 12 років.

Катерина неодноразово ставала чемпіонкою України серед дівчат віком до 10 років, а у 1999-2001 роках – чемпіонкою Європи серед дівчат віком до 12 років. У 2005 і у 2008 роках Катерина була чемпіоном Європи серед дорослих, а у 2006-му у складі української збірної перемагала у Шаховій Олімпіаді у Турині.

Катерина Лагно народилася у Львові і там робила свої перші кроки як шахістка. Першу світову шахову перемогу Катерина Лагно здобула у 10-річному віці саме у Львові, після чого нею одразу ж зацікавилися фахівці.

Спочатку юну шахістку запросили у відомий краматорський шаховий клуб імені Олександра Момота, де свого часу виховали чемпіона світу ФІДЕ Руслана Пономарьова та відомого шахіста Сергія Карякіна. Потім Катерина із родиною переїхала до Донецька.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.bbc.co.uk/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: