зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

23.09.10

Янукович вважає, що Україна стає зрозумілою світу

Україна стає зрозумілою світу, вважає Президент Віктор Янукович.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам у середу (у ніч на четвер за київським часом) у Нью-Йорку, коментуючи результати двосторонніх зустрічей з главами держав у рамках 65-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

"Ми відчуваємо, що ставлення до України стає більш визначеним, зрозумілим. І пропозиції, які звучать від наших партнерів у світі, вони конкретизовані", - заявив Янукович.

Зі слів Януковича, світові лідери вітають стабільність в Україні і те, що "у державі наводиться порядок, розпочато реформи".

"Сьогодні я почув, що Україна - це повноцінний гравець і ставлення до України серйозне. Я відчув гордість за нашу рідну землю, що ми маємо своє місце у світі, і воно гідне", - підкреслив Президент.

Україна займатиме активну позицію в реалізації Цілей Розвитку Тисячоліття, заявляє Янукович.

"Ми зобов'язані приєднатися до викликів Тисячоліття, і наш обов'язок, щоб Україна не просто приєднувалася теоретично, а практично ми мали можливість, і ті критерії, які стоять перед світовим співтовариством, щоб вони були сприйняті владою, суспільством в Україні і головне - щоб боротьба за виконання цих критеріїв була позитивною", - сказав він.

При цьому Янукович зазначив, що в Україні всі дії влади і суспільства були спрямовані не на боротьбу один з одним, а на вирішення завдань підвищення добробуту людей, на боротьбу з бідністю, на боротьбу за права людини, за поліпшення екологічного середовища.

"Нам є за що боротися. І те, що сьогодні є такий світовий рух, який стимулює таку роботу в різних регіонах країни - то чудово. Україна займатиме активну позицію", - уклав Президент.

Раніше, Віктор Янукович повідомив, що Україна прийняла рішення стати членом Євросоюзу, але водночас повинна зберігати міцні зв'язки з Росією, щоб забезпечити транзит російських енергоносіїв на Захід.

Вчора, 22 вересня, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу та Президент України Янукович домовилися, що угоду про асоціацію Європейський Союз і Україна не зможуть підписати раніше ніж в 2011 році.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: