зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

23.09.10

Азарову на Печерському ринку запропонували гречку за ціною на 50% нижчою за середню в Україні

Прем'єр-міністр України Микола Азаров не зміг оцінити реальну цінову ситуацію на ринку продовольства, відвідавши ярмарок сільськогосподарських продуктів у Печерському районі Києва 18 вересня.

Про це він заявив в ефірі Першого національного телеканалу.

"Я приїхав на Печерський ринок, і, напевно, збіг такий, що там, куди я приїхав, і картопля була по 3,5 грн, і гречка - по 8 грн. Ніяких черг, все було чудово. Я подякував тим, хто брав участь в організації цієї роботи. Однак, коли повернувся до свого кабінету, мені поклали (на стіл - ред.) зовсім іншу довідку - яка реальна ситуація по всіх ярмарках Києва", - повідомив він.

У результаті два керівники департаменту Міністерства аграрної політики були того ж дня звільнені з роботи.

"Ось на такі жорсткі заходи доводиться йти, тому що не вибудувана ще система, що дає змогу вирішувати завдання ажіотажного попиту", - заявив Микола Азаров.

При цьому він запевнив, що уряду вдасться нормалізувати ситуацію на ринку і не допустити необгрунтованого підвищення цін, тим більше, що врожай і запаси зерна пшениці та гречки, картоплі та цукру достатні, щоб забезпечити внутрішній ринок цими продуктами, не імпортуючи їх.

Як стало відомо, 18 вересня Микола Азаров відвідав ярмарок сільськогосподарських продуктів у Печерському районі Києва.

У торгових мережах і на ринках столиці вартість гречки і картоплі на 50-70% вища за ту ціну, за якою ці продукти були запропоновані Миколі Азарову на згаданому ярмарку.

Раніше, 2 вересня повідомлялося, що Кабінет Міністрів підготував план заходів на 2010 рік зі стабілізації цінової ситуації на продовольчому ринку.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: