зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

26.08.10

Глава МВС не виключає причетності міліціонерів до смерті журналіста у Харкові

Справа про зникнення головного редактора харківської газети "Новий стиль" Василя Кліментьєва буде розслідувати головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ України. Про це заявив глава МВС Анатолій Могільов на брифінгу у Києві.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, А.Могільов зазначив, що до вбивства журналіста можуть бути причетні представники правоохоронних органів, як нинішні, так і колиші. "Щоб не було витоку інформації, справа забирається у центральний апарат", - сказав Міністр.

До того ж А.Могільов повторив, що підстав вважати, що журналіст загинув, досить. "При зборі матеріалів ми виявили досить багато критичних статей у нього, які стосуються низки осіб харківської області", - зазначив Міністр. Водночас, коментуючи висловлювання депутата з НУНС Геннадія Москаля про те, що мотивом для вбивства могла стати зміна керівництва харківської міліції, глава МВС сказав, що поки немає підстав говорити про зміну керівництва харківської міліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харкові зник без вісти засновник і головний редактор інформаційної газети "Новий стиль" Василь Климентьєв. 11 серпня він виїхав з будинку з невідомим чоловіком на автомобілі "BMW" сріблястого кольору в невідомому напрямі і не повернувся. Дзержинський райвідділ міліції Харкова порушив кримінальну справу за статтею "навмисне вбивство".

За версією народного депутата Г.Москаля, журналіст став жертвою "перевертнів у погонах". "Цей злочин був вчинений у міліцейському середовищі, і вчинений у боротьбі за владу, а саме - за посаду керівника Харківського обласного управління внутрішніх справ", - заявив нардеп.

Водночас в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ глава МВС сказав, що до вбивства журналіста можуть бути причетні відомі у регіоні люди.
Джерела: http://news.liga.net/ http://article-blogger.blogspot.com/