зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

26.08.10

Кримські астрономи просять спікера ВР Криму терміново зупинити свою "Консоль"

Співробітники Кримської астрофізичної обсерваторії (КРАО) просять спікера Верховної Ради АР Крим Володимира Константинова врахувати інтереси держави і припинити будівництво поблизу телескопів, які є національним надбанням України. Про це кореспонденту ЛІГАБізнесІнформ повідомив співробітник КРАО, доктор наук Юрій Цап.

Він повідомив, що сьогодні близько 8 ранку будівельники стали замикати огорожу, що захищає землі, відведені під забудову на території КРАО. Астрономи спробували перешкодити цьому. "Ми просимо спікера АР Крим Константинова взяти до уваги рішення вченої ради КРАО і думку переважної більшості співробітників обсерваторії, врахувати інтереси держави і КРАО і перенести інтереси своєї фірми "Консоль" в інше місце", - сказав вчений.

Ю.Цап зазначив, що документи на будівництво у зазначеної фірми ("Консоль" входить у корпорацію "Укрросбуд", президентом якої донедавна був нинішній спікер ВР Крим В.Константинов, - ред.) в порядку, зокрема завдяки "зусиллям" керівництва обсерваторії, яке проігнорувало думку більшості співробітників. Вчений наголосив, що астрономи відступати не збираються і продовжать відстоювати свій унікальний науковий об'єкт, який буде знищений, якщо будівництво триватиме.

"Оскільки у них всі папери у порядку, вони можуть викликати міліцію... Без міліції нам не розійтися", - сказав Ю.Цап і додав: "Якщо нас заберуть, для Константинова це буде "чудовий піар" у зв'язку з майбутніми місцевими виборами".

Нагадаємо, що раніше астрономи звернулися з листом до Президента України Віктора Януковича, в якому попросили ініціювати законопроект, що забороняє будівництво поблизу обсерваторії елітного комплексу - декількох житлових будинків, готелю, спортивно-розважальних споруд, басейну, гаражів. Адміністрація Президента переадресувала цей лист у Кримську прокуратуру для перевірки дотримання забудовниками чинного законодавства. Тоді співробітники обсерваторії виступили вже з відкритим листом до Президента. Реакцією на відкрите звернення астрономів стала активізація будівельних робіт.
Джерела: http://news.liga.net/ http://article-blogger.blogspot.com/