зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

30.07.10

Усупереч забороні Азарова чиновники продовжують купувати дорогі авто

Київський центр зайнятості оголосив тендер на закупівлю автомобіля Volkswagen Passat всупереч забороні Кабміну на придбання машин за бюджетні кошти.

Про це пише Дело з посиланням на Вісник тендерних закупівель від 26 липня 2010 року.

У ньому опубліковано оголошення Київського відділення Центру зайнятості при Міністерстві праці та соціальної політики про проведення тендера на закупівлю Volkswagen Passat.

Тендер заплановано на серпень 2010 року. Ринкова вартість автомобіля Volkswagen Passat становить від $30 тис. до $40 тис.

Раніше депутат від НУНС Геннадій Москаль повідомив, що для міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова закупили автомобіль Cadillac Escalade вартістю понад мільйон гривень.

Раніше також повідомлялося, що МВС хоче провести тендер на закупівлю 20 престижних авто, серед яких є "Мерседеси", "Ауді" і "Тойота Камрі", на що може бути витрачено від 8 до 9 мільйонів гривень.

Після оприлюднення даної інформації в пресі, прем'єр Микола Азаров назвав її "плітками", у відповідь на що газета "Дело" опублікувала офіційне оголошення з Вісника держзакупівель про наміри придбати VIP-автомобілі для МВС.

Пізніше Азаров доручив Держказначейству припинити фінансування надмірних витрат уряду - виділення грошей на придбання дорогих авто, меблів та на ремонти кабінетів.

Водночас газета "Дело" наголошувала, що заборону Азарова на купівлю дорогих авто чиновниками можна буде обійти.

Крім того, як з'ясувала газета "Сегодня", усі машини, які планує купити МВС, призначені для обслуговування перших осіб держави - президента, прем'єра, спікера, а також іноземних делегацій