зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

24.05.10

У Львові нардепів закликали не допустити перенесення Інституту сухопутних військ до Одеси

Козацькі організації Львівщини закликають народних депутатів України не допустити перенесення Інституту сухопутних військ зі Львова до Одеси. Про це сьогодні, 24 травня, під час урочистого віче біля пам’ятника Степанові Бандері заявив секретар Координаційної ради козацтва Львівщини Тарас Коляндрук.

Він нагадав, що Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звернувся до Президента Віктора Януковича з проханням вирішити питання про повернення інституту Сухопутних військ зі Львова до Одеси. З його слів, це було зроблено «по наказу Москви».

«Зрозуміло, чому такі речі робляться: офіцери у Львові чують українську мову, бачать українські традиції, а Москві це не вигідно. Але ми повинні зробити усе можливе, щоб не допустити перенесення вишу», – сказав Тарас Коляндрук.

Він зазначив, що якщо це вдасться зробити, то це стане перемогою українців після отриманої поразки при ратифікації угоди про продовження перебування ЧФ РФ у Криму.

Довідка.

Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звернувся до Президента Віктора Януковича з проханням вирішити питання про повернення інституту Сухопутних військ зі Львова до Одеси.

У 2005 році Міноборони вирішило закрити Одеський інститут Сухопутних військ до 2007 року і перевести його на базу Львівського військового інституту Національного університету «Львівська політехніка».

30 серпня 2006 року Кабмін реорганізував Одеський інститут сухопутних військ, створивши військовий інститут на базі Одеського національного політехнічного університету. Майно і земельні ділянки Інституту були залишені в управлінні Міністерства оборони без права відчуження.