зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

18.05.10

Голові Львівської ОДА згадали все: від ОУН до Сталіна

Під час сесії Львівської обласної ради 18 травня представники Народного Руху України роздають присутнім листівки, у яких голові Львівської ОДА Василю Горбалю нагадують про його «ганебні голосування».

Зокрема у листівці наголошено: «передусім, варто відмітити, що В. Горбаль не є прихильником відміни депутатської недоторканості. Тому за включення до порядку денного проекту Закону про внесення зміни до Конституції України щодо обмеження депутатської недоторканності (№1375, №1375-1) не голосував».

«Економічні погляди нового очільника ОДА, незважаючи на досвід роботи в фінансовому секторі, не дозволили йому голосувати за вступ до СОТ, (проект Закону про ратифікацію протоколу про вступ України до Світової організації торгівлі від 01.04.2008 №0041).

Засудження військової інтервенції Російської Федерації на територію Грузії (№3053) В.Горбаль не схвалив, а от на догоду Кремлю Постанову ВРУ про засудження військової агресії Грузії проти народу Південної Осетії (№3070), навпаки, підтримав.

Логічним для Горбаля є встановлення в місті Запоріжжі пам'ятника Сталіну, як і святкування року ветеранів Великої Вітчизняної війни у 2010 р.: Закон "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні" новоспечений голова ОДА не підтримав, як не підтримав і внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо відповідальності за публічне заперечення Голодомору 1932 - 1933 років в Україні», – написано на листівці.

«Чомусь незрозуміло, як керівник Львівської області не зміг проголосувати за відзначення державними нагородами України (посмертно) видатних українських музичних діячів Володимира Івасюка та Ігоря Білозіра.

Наприкінці, пропонуємо тим, хто ще вагається у політичній оцінці Голови ОДА В.Горбаля врахувати той факт, що за проект Закону про визнання Організації Українських Націоналістів і Української Повстанської Армії воюючою стороною у Другій світовій війні № 1404 від 30.01.2008 він також не проголосував», – йдеться на листівці.