зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

21.05.10

До 1 вересня Інститут сухопутних військ повернеться зі Львова до Одеси, – губернатор Одещини

До 1 вересня 2010 року Інститут сухопутних військ повернеться до Одеси. Про це заявив губернатор Одеської області Едуард Матвійчук під час наради з членами комісії Міністерства оборони України.
За словами голови ОДА, для того, щоб повернути Інститут, необхідно витратити приблизно 10 млн грн, – передає «Таймер».

«На превеликий жаль, гроші з бюджету ми виділити не можемо, оскільки він уже прийнятий. Але є інший спосіб повернути інститут – я ініціюватиму створення добродійного фонду, в який кожен одесит, хто хоче повернути інститут до Одеси, зможе пожертвувати кошти. Я особисто сам пожертвую для цього певну суму», – сказав Матвійчук.

За його словами, найближчим часом комісія планує ухвалити остаточне рішення щодо повернення Інституту сухопутних військ, після чого буде розглянута ініціатива зі збору коштів.

«Я думаю, кожен одесит підставить плече, а Інститут сухопутних військ повернеться до Одеси. 1-го вересня одесити зможуть бути присутніми на традиційній лінійці курсантів», – заявив голова Одеської ОДА.

Довідка.

Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звернувся до Президента Віктора Януковича з проханням вирішити питання про повернення інституту Сухопутних військ зі Львова до Одеси.

У 2005 році Міноборони вирішило закрити Одеський інститут Сухопутних військ до 2007 року і перевести його на базу Львівського військового інституту Національного університету «Львівська політехніка».

30 серпня 2006 року Кабмін реорганізував Одеський інститут сухопутних військ, створивши військовий інститут на базі Одеського національного політехнічного університету. Майно і земельні ділянки Інституту були залишені в управлінні Міністерства оборони без права відчуження.