зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

26.04.10

На Львівщині блокують виїзд автобусів з активістами на Київ?

На Львівщині представники органів державної автоінспекції блокують виїзд автобусів з активістами, що прямують до Києва на пленарне засідання позачергової виїзної сесії Львівської обласної ради. Про це 26 квітня повідомили представники ЛОО «Наша Україна».

Керівник виконавчого комітету Львівської обласної організації «Наша Україна», координатор виїзду активістів в Київ Ігор Стефанишин зазначив: «З певних джерел мені відомо, що органи державної автоінспекції не дозволяють приватним перевізникам виїзд за межі області. Офіційно цього ніхто не хоче підтверджувати, але інформація є: представники автоінспекції блокують проїзд наших активістів».

Водночас, за словами депутата Львівської облради від «Нашої України» Олеся Старовойта, з Львівщини не може виїхати понад 40 автобусів у яких перебуває близько 2000 активістів, зокрема 1000 депутатів різних рівнів, котрі прямують до Києва.

Зазначимо, що 25 квітня, під час львівського віче, присвяченого питанню перебування ЧФ в Україні, політики закликали громадськість підтримати депутатів та вирушити до Києва під стіни Верховної Ради.

Водночас керівник прес-служби УДАІ у Львівській області Світлана Добровольска у коментарі ZAXID.NET , зазначила, що жодної інформації про затримку виїзду автобусів, які перевозять групи людей на Київ (зокрема політичних сил та громадських організацій) немає.

Добровольска наголосила, що питання із затримкою виїзду організованих груп можуть виникати лише у випадку, коли йдеться про неналежне оформлення документів або водій перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Нагадаємо, 27 квітня о 10.00 у Києві біля Верховної Ради України розпочнеться пленарне засідання позачергової виїзної XLIX сесії Львівської обласної ради п’ятого демократичного скликання. На сесії розглядатимуть звернення до Верховної Ради України щодо нератифікації угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Криму. водночас у Верховній Раді відбуватиметься сесія, під час якої депутати голосуватимуть за ратифікацію Харківських угод президентів України та Росії з приводу пролонгування розміщення Чорноморського флоту Росії в Криму.