зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

26.04.10

В Ужгороді протестували проти ратифікації угоди по Чорноморському флоту

Сьогодні, 26 квітня, в Ужгороді, біля КПП Україна-Словаччина Комітет народного опору провів інформаційну акцію з вимогою припинення порушення Конституції України щодо розташування на території України іноземних військових баз.

Про це повідомили у прес-службі Комітету.

Мітингувальники засудили угоду, відповідно до якої перебування Чорноморського флоту у Криму продовжено на 25 років. Як заявив на мітингу голова управи крайового товариства «Просвіта» Павло Федака, «Європа нас здала Росії у обмін на поставки газу, але хай європейці не забувають, як радянські танки давили акції протесту у Будапешті у 1956 і у Празі 1968 років. Історія знову може повторитися».

Мітингувальники звернулися до народних депутатів з проханням не допустити ратифікації домовленостей.

Акцію провели на кордоні України, щоб Європейському співтовариству теж стало відомо про дії нової влади в Україні. «Російський флот у Криму, Президент – не Герасим, Україна – не муму! Україні європейський вибір! …1956, 1968, 2010? Російському кордону на Закарпатті – ні! Зганьбивших присягу – під трибунал! Сьогодні чорне море, завтра Ширава! Україна не колонія! 2017 – GO HOME!», – під такими гаслами проводився мітинг.