зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

31.03.10

Політологи вважають невигідними для України союз з Росією і Білоруссю

Політологи вважають невигідним для України союз з Росією і Білоруссю.

За словами заступника директора Агентства моделювання ситуацій Олексія Голобуцького, такий союз нічого позитивного, окрім дешевої нафти і газу, не принесе. "Дуже симптоматичним є те, що відбувалося вчора в Москві. До нас прийде тероризм, до нас прийде багато різних речей, з якими Україна навіть не стикалася", - сказав політолог.

Крім того, за словами О.Голобуцького, такий союз не буде об'єднанням економічно рівних партнерів, бо Росія залишається сильнішим гравцем в економічному плані.

І, отже, на його думку, такий союз ніяк себе не виправдає з точки зору вигоди для України. Політолог також назвав відповідну заяву віце-прем'єра Володимира Семиноженка "заграванням з комуністами", яким не дісталися серйозні посади у владі.

На думку політолога Олександра Палія, заява В.Семиноженка - це перевірка українського суспільства на терпимість. "Тобто ми бачимо фактично випробування українського суспільства на його здатність протистояти", - сказав він. Політолог додав, що така ситуація є загрозливою для України, а саму ідею створення союзу О.Палій розцінив як абсурдну.

Як відомо, раніше В.Семиноженко допустив можливість розгляду питання про створення союзної держави України, Росії і Білорусі.