зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

31.03.10

Львівські студенти починають збір підписів проти намірів позбавити Бандеру і Шухевича звань Героя

Львівські студенти починають акцію на захист Бандери і Шухевича Deutsche Welle.

Студенти мають намір зібрати понад сто тисяч підписів, для чого залучать сотню волонтерів молодіжних студентських організацій Львівської області, які будуть збирати підписи протягом місяця.

"Будемо збирати у вузах між студентами, в гуртожитках, серед знайомих і родичів. У центрі міста буде п'ять точок, де будуть стояти наші волонтери", - заявив Deutshe Welle голова ЛОО Західноукраїнський центр історичних досліджень Святослав Стець.

Організатори нагадали, що їхні опоненти вже зібрали підписи за скасування указу.

Разом з тим, представники студентських організацій зазначають, що підписи можуть стати лише початком масштабних акцій, і у випадку скасування указу, молодь готова до більш рішучих дій.

Як повідомлялося, 24 березня секретар політради Соціалістичної партії України з питань ідеології Леонід Мордовець заявив, що на підтримку ідеї про скасування указу екс-президента Віктора Ющенка про присвоєння звання Героя України лідеру ОУН Степану Бандері зібрано понад 115 тис. підписів. Ми спрямуємо їх (підписи) до адміністрації президента, думаю, Віктор Янукович повинен буде відреагувати ", - зазначив він.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович 5 березня під час візиту до Москви заявив, що українська влада ухвалить рішення щодо указів Віктора Ющенка, який присвоїв звання Героїв України Степану Бандері і Роману Шухевичу, до святкування 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Пізніше заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман запевнила, що Янукович у Москві не обіцяв скасувати відповідний указ. "Він сказав, що до Дня перемоги ситуація буде вивчена, проаналізована, і буде ухвалено рішення. Він не сказав, що до Дня Перемоги він скасує указ Ющенка. Але й не сказав, що не скасує. Я сподіваюся, що це буде рішення, яке буде в найбільшій мірі відповідати національним інтересам ", - пояснила заступник глави Адміністрації Януковича.