зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

31.03.10

Сепаратисти звинуватили ФСБ у вибухах в Москві

У ефірі Першого Кавказького телеканалу вчора представник північнокавказьких сепаратистів заявив про непричетність загонів опору Кавказу до вибухів, що відбулися 29 березня на станціях московського метро.

Як повідомляє інформагентство "Caucasus Times", у заяві, що прозвучала, вся відповідальність за вибухи покладена на російські спецслужби і ФСБ РФ.

Бі-бі-сі з посиланням на Перший Кавказький телеканал зазначає, що в інтернеті також з'явився відеозапис із заявою людини, який називає себе Дока Умаровим. Він заперечує причетність бойовиків з Північного Кавказу до вибухів у московському метро.

Нагадаємо, раніше секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев заявив, що причетність представників ісламістського підпілля на Північному Кавказі до вибухів у московському метро залишається однією з версій слідства.

Вибухи у московському метрополітені сталися у понеділок, 29 березня, в саму годину пік, коли тисячі пасажирів поспішали на роботу і навчання. Перша бомба спрацювала на "Лубянці" в той момент, коли поїзд зупинився для висадки людей. Через 40 хвилин роздався другий вибух - на станції метро "Парк культури". За даними ФСБ, теракт здійснили дві терористки-смертниці. Зараз міліція розшукує двох жінок і чоловіка, що супроводжували їх. Кількість жертв досягла 39 осіб, поранених - понад 100.