зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

20.10.10

В українській армії знову почалася дідівщина

У багатьох областях України стало зростати число виявлених нестатутних відносин в армії.

Про це заявив військовий прокурор Центрального регіону Микола Голомша, приїхавши з перевіркою на збірний пункт столичного військкомату, повідомляє газета "Сегодня".

"З початку року таких злочинів було виявлено близько 140, а це на 20% більше, ніж у минулому році", - сказав він.

"Прокурори гарнізонів відправлені виступати з лекціями, щоб попередити подібні випадки і доводити до відома солдатів, яке покарання чекає тих, хто провинився", - заявив Голомша.

"Ще недавно військові командири рапортували про те, що дідівщину в їхніх частинах практично викорінили і причиною цьому називали жорстку дисципліну і те, що за рік служби солдати не встигають вступити в нестатутні відносини", - йдеться у публікації.

Військовий експерт Сергій Згурець вважає, що "в усьому винне те, що в армію зараз йдуть багато вихідців з неблагополучних сімей з низьким рівнем культури та освіти", пише видання.

"Непрямо це підтверджують і командири частин, які розповіли нам, що далеко не всі солдати знають таблицю множення і можуть показати Африку на карті", - зазначає газета.

"У Міноборони - інша версія. Мовляв, все через те, що командирів нещодавно перестали карати, якщо вони самі виявили факти "неуставухи". Ось ті й стараються", - йдеться у публікації.



Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: