зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

06.10.10

Рада відмовилася відзначати 20-річчя Революції на граніті

Народні депутати відмовилися включити до порядку денного розгляд постанови про відзначення 20-річчя студентської революції на граніті.

Лише 23 народних депутати з 283, що зареєструвалися в залі засідань, порахували що це питання потрібно вносити до порядку денного сесії.

Нагадаємо, раніше народні депутати В'ячеслав Кириленко та Олесь Доній запропонували Верховній Раді відзначити 20-річний ювілей студентської Революції на граніті 1990 року.

Революцією на граніті були названі студентські протести 1990 року на площі Жовтневої революції, яка отримала після цих подій нинішню назву - Майдан Незалежності.

1 жовтня 1990 Український студентський союз оголосив про початок акції громадянської непокори, а на наступний день 115 студентів розпочали на площі голодування. Вони вимагали перевиборів до Верховної Ради УРСР на багатопартійній основі, проходження військової служби тільки на території України, відставки голови Ради міністрів УРСР Віталія Масола, націоналізації майна Компартії і Комсомолу України.

15 жовтня відбувся всеукраїнський студентський страйк, до якого приєдналися робітники. 17 жовтня ВР УРСР задовольнила вимоги протестуючих, а 24 жовтня Віталій Масол пішов у відставку.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: