зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

06.10.10

Янукович може перетворитися на Лукашенка, – нардеп

«Євросоюзу не варто очікувати поліпшення ситуації зі свободою слова в Україні, особливо, після, по-суті конституційного перевороту – оголошення Конституційним судом свого вердикту щодо політреформи 2004-го», - про це журналістам заявив народний депутат Андрій Шкіль.

За його словами, європейська спільнота дуже швидко зрозуміє, що Україна небезпечно близько підійшла до встановлення диктатури, і Янукович легко може перетворитися на українського Лукашенка. "Тому європейським інституціям варто передивитися свою позицію та роль безстороннього спостерігача й активніше долучатися до процесів, які відбуваються в Україні, - переконаний А. Шкіль, - адже в Європі не можуть не розуміти, яку геополітичну роль відіграє наша країна на європейській мапі", повідомили ZAXID.NET у прес-службі нардепа.

"Не доводиться очікувати на якийсь прогрес у питанні свободи слова чи свободи зібрань у ситуації, коли країна з парламентсько-президентської в один момент перетворилася на президентсько-парламентську. Тим більше, з нашим президентом, для якого такі поняття як засади демократичного суспільства - порожній звук", - переконаний нардеп.

Як відомо, єврокомісар Штефан Фюле в інтерв’ю українським ЗМІ заявив: "Ми дуже чітко висловили свою стурбованість українському керівництву і закликали його бути дуже пильним у плані свободи слова і свободи зібрань. Ми очікуємо, що ситуація в Україні поліпшиться".
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: