зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

06.10.10

Горбаль не дає грошей на Меморіал Бандері у Львові?

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник не може назвати точну дату відкриття Меморіалу Степана Бандери на вул. Привокзальній у Львові через те, що Львівська обласна державна адміністрація затримує фінансування робіт. Про це він заявив сьогодні, 6 жовтня, під час прес-конференції.

"Я не можу назвати конкретної дати. Те, що залежить від обласної ради, ми зробили – в цьогорічному бюджеті ми передбачили кошти на завершення чергового етапу робіт, який включав обкладання гранітною плиткою колон і благоустрій біля колон. Це – 2,4 млн грн. Такі кошти ми передбачили. На жаль, до сьогодні фінансування, яке здійснює ОДА, ще затримується. Ми ще не отримали жодної копійки з передбачених на втілення цього проекту коштів", - розповів 6 жовтня на прес-конференції Мирослав Сеник.

За словами голови облради, така ж ситуація виникла і з Музеєм національно-визвольних змагань.

"Ті протиріччя, які ми маємо в законі, за яким обласна рада, приймаючи бюджет і визначаючи напрямки використання бюджету, не має своїх виконавчих органів, призводять до того, що нам можна заблокувати будь-яку візію, яку ми маємо, будь-які роботи", - пояснив він.

"Якщо буде профінансована у повному об’ємі ця цифра, яку ми прийняли в бюджеті, то можу гарантувати, що до Нового Року – тобто до 1 січня 2011 року, коли буде чергова річниця дня народження Степана Бандери – роботи з обкладання плиткою колон і благоустрою навколо колон будуть виконані. Кошти на це передбачені", - наголосив Мирослав Сеник.

Водночас голова Львівської облради уточнив, що цей етап робіт над Меморіалом Степана Бандери не є завершальним.

Зазначимо, у Львові досі не завершені роботи щодо облаштування пам’ятника Степанові Бандері. Влада області у 2009 році витратила на будівництво пам’ятника Степанові Бандері 2 млн грн. За ці кошти було завершено благоустрій території навколо пам’ятника: освітлення, водовідведення, озеленення. Раніше у облраді розраховували, що пам’ятник провіднику ОУН буде завершено до річниці його народження та до початку "Євро-2012" – до 1 січня 2012 року.

Зазначимо, що пам’ятник Степану Бандері у Львові будується з 2002 року. 13 жовтня 2007 року відкрили саму скульптуру пам’ятника С.Бандері, а вже 1 січня 2009 року, до 100-річчя з Дня народження провідника ОУН, обіцяли завершити весь комплекс Стели української державності.

Ансамбль на площі Кропивницького має виглядати так: попереду чотириметрова бронзова скульптура Степана Бандери, за нею – тризуб з рельєфами і тріумфальна арка на чотирьох опорах, кожна з яких символізуватиме певний час українській державності. Перша опора – княжа пора, друга – час козацтва, третя – період Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки, четверта – сучасний час незалежності України.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: