зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

23.08.10

Бандера став почесним громадянином міста на Прикарпатті

Провідник Організації українських націоналістів Степан Бандера став почесним громадянином міста Долина Івано-Франківської області (посмертно).

Про це повідомили в Долинській міській раді, яка 21 серпня провела урочисте засідання, присвячене Дню міста.

На порядок денний було винесено два питання: про присвоєння звання Почесний громадянин міста Долина і доповідь міського голови з нагоди Дня міста.

Депутати міськради, заслухавши звіт міського голови Володимира Гаразд про роботу міської ради за 2009-2010 роки, проголосували за присвоєння звання Почесний громадянин міста Долина громадському діячеві, який присвятив своє життя на чужині українській справі, вихованню молоді в українському дусі, Омеляну Ковалю, українському композитору, диригентові і хореографові Василю Верховинцю (посмертно), українському архітектору, педагогу, підприємцю, громадському діячеві Івану Левинському (посмертно), доктору технічних наук, професору, заслуженому діячу у сфері нафтової промисловості Еммануїлу Чекалюку (посмертно) та українському політичному діячеві, ідеологові українського націоналістичного руху ХХ століття, голові Проводу ОУН Степану Бандері (посмертно).

У роботі сесії взяли участь керівники Долинської райдержадміністрації.

Як повідомлялося, 15 березня в Закарпатській області Степану Бандері і Роману Шухевичу присвоїли звання Почесний громадянин міста Хуст.

30 квітня Тернопільська міська рада присвоїла звання Почесний громадянин міста Тернополя Бандері та Шухевичу.

6 травня Івано-Франківська міська рада присвоїла звання Почесного громадянина міста Івано-Франківська Бандері та Шухевичу.

7 травня Львівська міськрада присвоїла звання Почесного громадянина міста Львова Шухевичу і Бандері.
Джерела: http://ua.korrespondent.net/ http://article-blogger.blogspot.com/