зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

23.08.10

ЗМІ: Зниклий головред харківської газети готував розгромну статтю про головного податківця області

Пошуки харківського журналіста і редактора газети Василя Климентьєва через 10 днів після його зникнення не принесли значних результатів, пише ТСН.ua.

10 днів пройшло з моменту зникнення головного редактора харківської газети Новий стиль Василя Климентьєва, який писав переважно про корупцію в прокуратурі, міліції і податковій інспекції.

Пошуки Климентьєва досі не принесли яких-небудь значних результатів. Немає жодних доказів того, живий він чи мертвий. Прокуратура розглядає близько 10 версій. Можливість того, що Климентьєв сам ініціював своє зникнення, слідчі відкидають, натомість зникнення журналіста через професійну діяльність є одним з варіантів.

"Версія професійної діяльності кореспондента, можу підтвердити, одна з тих, які ми озвучили. Дійсно кореспондент - я вивчив матеріали, які він писав, - дійсно вони такі, що хвилюють громадськість у питанні боротьби зі злочинністю в регіоні", - зазначив заступник міністра внутрішніх справ України Леонід Зима.

Як виявилося, остання розгромна стаття Климентьєва мала бути про головного податківця Харківщини – Станіслава Денисюка. Начебто йому належать 30 гектарів заповідної землі на березі мальовничого озера, с трьома бунгало, кипарисами і причалом для катерів.

Климентьєв навіть потайки вже зробив фото розкішного маєтку, але надрукувати матеріал так і не встиг.

"Це мав бути матеріал про скромного чиновника Станіслава Денисюка, головного податківця Харківської області. Людина має 30 га заповідної землі на березі печенізького озера", - розповів заступник головного редактора газети "Новий стиль" Петро Матвієнко.

Колега Василя Климентьєва по гострих статтях, кореспондент видання "Україна кримінальна" Сергій Єрмаков, у викрадення і розправу посадовця над журналістом не вірить. Він вважає, що Климентьєва могли налякати, і він міг "залягти на дно".

Сам Станіслав Денисюк через прес-службу коментувати будь-що в цій справі відмовився.

Нагадаємо, раніше в МВС повідомили, що з заявою про зникнення журналіста звернулися до міліції його родичі 12 серпня в 22.30. Працівники міліції встановили, що 11 серпня В. Климентьєв виїхав з дому з невідомим чоловіком на автомобілі "БМВ" сріблястого кольору в невідомому напрямку. 15 серпня слідчий відділ Дзержинського райвідділу Харківського міського управління міліції порушив кримінальну справу за ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). В даний час відпрацьовуються різні версії зникнення, у тому числі пов'язані з виконанням професійних обов'язків.

17 серпня на Печенізькому водосховищі (річка Сіверський Донець) в човні відпочиваючі знайшли мобільний телефон, що належав Климентьєву. З 18-го числа міліціонери, кінологи і водолази обстежують прилеглу територію. За надання достовірної інформації, яка допоможе встановленню місця знаходження головного редактора "Нового стилю", гарантується анонімність і грошова винагорода у розмірі 20 тисяч гривень.

Міжнародна громадська організація Репортери без кордонів закликає провести ретельне і прозоре розслідування зникнення головного редактора харківської газети Новий стиль Василя Климентьєва.
Джерела: http://ua.korrespondent.net/ http://article-blogger.blogspot.com/