зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

21.07.10

Джерело в керівництві Криму розповіло про цілі приїзду Лужкова

Мер Москви Юрій Лужков 24-25 липня відвідає Автономну республіку Крим, де проведе зустрічі з місцевою владою та візьме участь у святкуванні Дня Військово-морського флоту РФ.

Про це сьогодні, 21 липня, повідомило джерело в керівництві автономії. За його словами, в ході візиту планується підписати програму співпраці між урядом Москви і Радою міністрів Криму, а також програму співробітництва між урядом Москви і Севастопольською міською державною адміністрацією на 2011-2013 роки.

Джерело також поінформувало, що Лужков прибуде в аеропорт Сімферополь у суботу, 24 липня. Він зустрінеться у Верховній раді АР Крим з кримським спікером Володимиром Константиновим, потім відвідає уряд Криму, де проведе зустріч з головою Ради міністрів автономії Василем Джарти. Після цього планується підписання програми співпраці між урядом Москви і Радою міністрів Криму на 2011-2013 роки.

Після обіду Лужков вирушить до Севастополя, де планується його зустріч з головою Севастопольської міської державної адміністрації Валерієм Саратовим. Сторони мають намір підписати програму співпраці між урядом Москви і Севастопольською міською державною адміністрацією на 2011-2013 роки.

У Севастополі Лужков також відвідає штаб Чорноморського флоту Росії, де проведе зустріч з командувачем ЧФ РФ.

Після цього мер Москви на катері перепливе через Севастопольську бухту, і здійснить екскурсію на Михайлівську батарею.

На наступний день, 25 липня, Юрій Лужков візьме участь в урочистостях з нагоди Дня Військово-морського флоту РФ, які відбуватимуться в Севастопольській бухті з 9:00 до 11:40.

У цей день Лужков відвідає Будинок Москви в Севастополі, побуває на відкритті святкового концерту на площі Нахімова, а також відвідає Володимирський собор у Херсонесі.

Потім у мера Москви запланована екскурсія по меморіальному комплексу 35 берегова батарея.

За інформацією джерела, в другій половині дня Лужков вилетить до Москви.

Нагадаємо, раніше про приїзд до Криму Юрія Лужкова повідомив голова Севастопольської міської державної адміністрації Валерій Саратов. Крім того, сьогодні стало відомо про приїзд до Криму 25 липня прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна.

19 липня, на прес-конференції в Москві Юрій Лужков заявив, що не змінив своєї думки про статус Севастополя. "Я свої заяви по Севастополю зробив осмислено і обґрунтовано - ніяких змін моєї позиції щодо статусу Севастополя немає і не буде", - сказав мер Москви.

У відповідь у Міністерстві закордонних справ України заявили, що заяви мера Москви Юрія Лужкова щодо статусу Севастополя йдуть врозріз з добросусідськими відносинами Києва і Москви.

***

Як повідомлялося, 11 травня 2008 року в Севастополі Лужков заявив, що це місто як військово-морська база СРСР і Росії ніколи не передавалося Україні і повинне бути повернене Росії.

У відповідь Служба безпеки України заборонила в'їзд Лужкову в країну, а Віктор Ющенко, що займав у той час пост Президента України, засудив заяви мера Москви.

У 2010 році, з приходом до влади Партії регіонів і Віктора Януковича, прізвище московського мера було викреслено з українських "чорних списків". 10 липня Лужков побував у Криму на святкуванні ювілею Президента України Віктора Януковича.