зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

18.06.10

Пинзеник: Російські два мільярди варті восьми від МВФ

Екс-міністр фінансів України Віктор Пинзеник вважає завищеною ставку, за якою уряд бере російські кредити. Про це він сказав у коментарі радіо "Свобода", коментуючи інформацію щодо отримання Україною двох кредитів від російського банку.

"За ті ставки, які зараз доведеться платити за 2 мільярди доларів, це все одно, що взяти у МВФ 8 мільярдів", - пояснив В.Пинзеник.

За його словами, Міжнародний валютний фонд (МВФ) дає гроші під меншу ставку. "Принципово важливо, що йдеться про те, щоб закрити діру в бюджеті. Це нічого не змінює - навпаки, масштаб проблеми зростає. Одна з причин того, що МВФ не дає кредитів - країна не робить оздоровчих кроків", - вважає він.

За словами В.Пинзеника, це "можуть бути і неформальні домовленості".

Нагадаємо, напередодні глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін повідомив, що Україна отримала два кредити по $2 млрд. від російського банку. "Один кредит був наданий у рамках бюджетного року на покриття дефіциту бюджету. Другий кредит - як кредитна лінія - був наданий "Енергоатому" на побудову двох атомних реакторів ", - сказав С.Льовочкін.

Раніше посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявляв, що кредит виділяється на період до 6 місяців "під досить непогані ставки - 6,7%".