зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

29.06.10

Львівські депутати заявили про розпалення міжетнічного конфлікту УПЦ (МП)

Депутат ЛОР Андрій Микуш сьогодні, 29 червня, під час сесії Львівської обласної ради зачитав заяву, в якій йдеться про те, що представники Української Православної Церкви (Московського Патріархату) розпалюють міжетнічну ворожнечу.

«На минулій сесії ми зачитали звернення ЛОО КУН з приводу листа до Президента України Віктора Януковича одного з керівників УПЦ МП Митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела (Саввіна), який вимагав перевести Академію сухопутних військ до Одеси, мотивуючи тим, що у Львові - греко-католицька віра. Після сесії до мене підійшов голова Львівської ОДА Василь Горбаль і сказав, що він зв’язався з секретарем глави Української Православної Церкви, владикою Олександром, який сказав, що Блаженнійший митрополит Володимир незабаром оприлюднить заяву щодо цього звернення. Заяви й досі немає, тож ми залишаємо за собою право звернутися до суду з цього приводу», - наголосив Андрій Микуш.

Нагадаємо, що 5 травня 2010 року один із керівників УПЦ МП Митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел (Саввін) написав відкритого листа Віктору Януковичу як Верховному головнокомандувачу. Православний владика просить президента повернути зі Львова до Одеси Академію сухопутних військ.

Таку потребу митрополит аргументує тим, що в Одесі краще підготують українських офіцерів, бо стіни інституту ще православний цар Микола будував, тоді як у Львові майбутні командарми зможуть хіба що окатоличитися.