зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

25.06.10

Російська влада винесла попередження онлайн-виданню у зв'язку з висловлюваннями в коментарях

23 червня, Роскомнадзор виніс письмове попередження електронному періодичному виданню Агентство политических новостей (АПН), яке, на думку влади, допустило екстремістські висловлювання в коментарях користувачів до новин.

"Роскомнадзором було встановлено і задокументовано, що на сторінках даного видання у коментарях до матеріалу Останкінський суд закрив газету До бар'єру! допущено висловлювання, які мають агресивний характер, містять в собі загрозу і спонукають до насильства, містять ознаки підбурювання до здійснення терористичної діяльності та скоєння злочинів", - заявили в прес-службі відомства.

Роскомнадзор відзначив, що при винесенні попередження діяв у суворій відповідності до постанови Верховного суду РФ Про практику застосування судами закону Про ЗМІ, який був прийнятий 16 червня.

"Так, вдень 21 червня на адресу електронної пошти головного редактора цього видання, зазначеного на сайті, було направлено вимогу негайно видалити коментарі з ознаками порушення закону або, керуючись ст. 42 закону Про ЗМІ, відредагувати їх. Через добу було встановлено, що дані коментарі не вилучена і не відредаговані", - пояснили в Роскомнадзорі підстави для винесення попередження.

Після цього засновнику та редакції АПН було винесено письмове попередження про неприпустимість порушення чинного законодавства.

Відзначимо, що в 2008 році Роскомнадзор виніс 28 попереджень ЗМІ через поширення матеріалів з ознаками екстремізму, а в 2009 році - 27 попереджень. Деякі видання потім за рішенням суду були закриті.

Тим часом, у березні цього року Роскомнадзор виніс російському журналу Власть попередження про неприпустимість порушення закону Про ЗМІ, який забороняє журналістам розголошувати державну таємницю.