зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

25.06.10

У Львові в День Перемоги вивішуватимуть траурні прапори

На День перемоги, 9 травня, у Львові державний прапор будуть вивішувати з траурною стрічкою.

Такий пункт міститься в рішенні Львівської міськради Про використання державного прапора в місті Львові, прийнятому в четвер на сесії.

Пункт про траурну стрічку на державному прапорі 9 травня запропонував внести до проекту рішення лідер фракції ВО Свобода у Львівській міськраді Василь Павлюк "на згадку про всіх загиблих у Другій світовій війні".

Крім того, депутати Львівської міськради вирішили, що державні прапори з траурними стрічками будуть вивішуватися у Львові на День пам'яті жертв політичних репресій, День пам'яті жертв голодоморів і День пам'яті жертв Скнилівської трагедії.

Згідно з рішенням, також державний прапор України у Львові будуть вивішувати на День Львова, День Конституції, День закінчення Другої світової війни в Європі, День Незалежності та День Злуки.

У той же час у рішенні зазначено, що постійно державний прапор буде вивішений на вежі Львівської міськради, на оглядовому майданчику на Високому Замку і на будівлях шести районних адміністрацій Львова.

Як повідомлялося, раніше Львівська облрада прийняла рішення не використовувати термін "Велика Вітчизняна війна" як не відповідний українській історичній реалії.