зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

16.04.10

20 квітня у Львові відбудеться акція «Студентський зрив»: скликають усіх, хто за відставку Табачника і Семиноженка

У вівторок, 20 квітня, у Львові пройде акція «Студентський зрив»: студенти провідних вузів Львова протестуватимуть проти дій міністра освіти Дмитра Табачника та віце-прем’єра з гуманітарних питань Володимира Семиноженка та вимагатимуть їхньої відставки із займаних посад. Про це сьогодні, 16 квітня, на прес-конференції повідомила учасник АнтиТабачної кампанії Ольга Сало.

Вона повідомила, що у цей день організатори акції закликають усіх студентів прийти у свої навчальні заклади, де працюватимуть волонтери, і приєднатися до акції. Із провідних вузів Львова студенти колонами прийдуть під пам’ятник Івану Франку у Львові, де, власне, акція і проходитиме.

Організатори розповідають, що вже біля пам’ятника Франку розпочнеться віче та міні-концерт. Пройдуть і ігри із закликами до відставки Дмитра Табачника. Буде також своєрідна «кістка», яку студенти кидатимуть між собою, розважаючись. Це як символ того, що кидають студентам керівники гуманітарної гілки уряду.

На віче зачитають і Маніфест до влади з вимогою звільнення Табачника і Семиноженка. Акція біля пам’ятника Франку розпочнеться о 10.30, після закінчення якої студентство вирушить до стін Львівської ОДА, де також озвучить свої вимоги. «Живою колоною підемо до стін Львівської ОДА», – сказав голова громадської організації «Молодіжний націоналістичний конгрес» Андрій Бень.

Представник громадської ініціативи «Український націоналістичний збір» Маркіян Гудз повідомив, що до акції, окрім студентства, долучаться і представники широкої громадськості Львівщини та громадських молодіжних організацій. Він повідомив, що збір людей розпочнеться о 11.30 біля пам’ятника Степанові Бандері, де також відбудеться віче, після якого учасники пішою ходою пройдуть по вулиці Степана Бандери, Дорошенка та через площу Ринок до стін Львівської ОДА.

«Ми звертаємося до Президента України Віктора Януковича, Прем’єр-міністра Азарова, але жодних відповідей немає. Це означає, що вони погоджуються з тим, що робить Табачник. Ми вимагаємо, що Табачника, Семиноженка та інших одіозних міністрів було звільнено із займаних посад», – сказав Гудз.