зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

15.10.10

Українцям не подобаються ні нові повноваження Януковича, ні пролонгація Литвина

Третина українців сприймають негативно рішення про скасування конституційної реформи 2004 року.
Про це свідчать результати опитування центру Разумкова.

34,7% опитаних сприйняли рішення КС негативною Позитивно до нього поставилися 21,5%. 24,0% поставилися до цього байдуже , а 19,8% було важко відповісти.

Ідею про доцільність продовження терміну діяльності нинішнього складу Верховної Ради України до 2015 року для того, щоб нові вибори ВР відбулися одночасно з виборами Президента України, підтримують лише 25,2% опитаних, не підтримують 55,3%, зазначають соціологи.

Думки стосовно відповідальності за стан справ, який склався в країні, розділилися: 36,5% більшою мірою схильні покладати відповідальність на попередню владу, приблизно стільки ж (33,9%) - рівною мірою на попередню і нинішню владу і 22,0% - більшою мірою на нинішню владу.

Змінилися також оцінки громадянами мотивації діяльності Януковича. Якщо у травні громадяни України частіше схильні були вважати, що дії Президента Януковича спрямовані на захист загальнонаціональних інтересів, то у серпні і в жовтні - що вони передусім спрямовані на захист власних інтересів та інтересів свого політичного оточення.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 30 вересня по 5 жовтня 2010 року. Було опитано 2007 респондентів віком від 18 років у всіх областях України, Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: