зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

15.10.10

У Львові заарештували юриста-правозахисника

Сьогодні вранці у Львові було заарештовано організатора акції протесту, яка пройшла 12 жовтня під обласною прокуратурою, юриста, правозахисника Олексія ВЄРЕНЦОВА.

Про це «Гал-інфо» повідомив голова профспілки працівників освіти Львівщини Андрій СОКОЛОВ.

«Вранці до Олексія ВЄРЕНЦОВА приїхала міліція нібито вручити йому повістку, але його арештували і доправили у Галицький суд», – сказав А.СОКОЛОВ.

За його словами, пікети під обласною прокуратурою на знак протесту проти її бездіяльності у кримінальних та інших справах, які стосуються прав громадян, уже тривають кілька днів.

«Резонансу набуло пікетування 12 жовтня, коли під стінами прокуратури «хоронили» правоохоронну систему. Позавчора акція мала цікавий характер – була труна, куди вкидали скарги громадян. Таким чином учасники хотіли сказати, що подати скаргу в прокуратуру – це все одно що похоронити цю справу», – додав А.СОКОЛОВ.

Разом із О.ВЄРЕНЦОВИМ участь в акції взяли інші юристи, адвокати, правозахисники. А.СОКОЛОВ не знає, якою є подальша доля О.ВЄРЕНЦОВА. «Можливо, це буде арешт чи адмінштраф. Очевидно, що правоохоронці знайдуть якусь формальну зачіпку», – зазначив він.

Довідка УНІАН. О.ВЄРЕНЦОВ - голова громадської організації "Вартові закону". Здійснює постійну діяльність у сфері захисту прав громадян. Є одним з членів оперативної групи із протидії корупції при Управлінні СБУ у Львівській області.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

1 коментар:

Flyer сказав...

Ментовсько-прокурорсько-суддівське С В А В І Л Л Я !!!
За фальшивими доносами майора Галицького РВ ЛМУ УМВСУ у Львівській області Маруняка та ДАІшників, нібито їм вчиняли непокору, з 17.00 до 18.00 14.10.2010р. суддя Галицького районного суду м.Львова Серьодкіна Іванна Миколаївна винесла дві постанови про арешт на 3 суток керівника правозахисної організації ГО "Вартові закону" Олексія Вєренцова та активіста Танячкевича Ігора. Навпаки, пікетування було мирним, але цей майор та полковник без жодних пояснень намагались затягнути О.Вєренцова в провулок, не показали документів та не назвалися, відпустили затриманого на вимогу пікетувальників назватися та показати посвідчення. Продажні мєнти втекли, а потім зфальсифікували доноси про непокору. Суддя засудженим категорично відмовила в послугах адвоката та в допиті свідків, які були присутні. Глузувала, що правозахисник не може себе захистити без адвоката. Отже, це судилище є замовною помстою прокуратури Львівської області за пікетування і акцію 12.10.2010р., за якою пікетувальники прокуратурі подарували гроб з її відписками.

Ніяких заборон на проведення акції не існує, в суді їх не було. Акція зареєстрована. Міліція Б Р Е Ш Е.

vpitp[]ukr net
Фото:
http://photo.i.ua/user/2709126/215452/