зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

02.10.10

Меморіал жертвам голодоморів розвалюється?

Відкритий усього два роки тому Меморіал жертвам голодоморів у Києві вже потребує ремонту.
Це видно відразу на сходах, що ведуть у залу Пам'яті, - на них ледве встигає висихати вода, пише "Новая".

Через вогкість по приміщенню поширюється грибок, з яким воюють малярі. Але ще більшою проблемою є те, що на бічних опорних стінах з тильної сторони Меморіалу, де розміщений дзвін, пішли великі тріщини від підлоги до стелі.

Їх регулярно задувають будівельною піною, але шматки бетону продовжують відпадати.

Однак перший заступник начальника КП "Спецуправління протизсувних підземних робіт" Михайло Соляник каже, що нічого про тріщини на монументі не чув.

"Про тріщини в монументі ми нічого не чули. Що стосується самого схилу парку Слави, то його стан нестабільний. Місцевість страждає через старі бетонні водозбірники Печерська, з яких вода просочується вниз по схилу. Щоб забезпечити безпеку Меморіалу, ми побудували спеціальну підземну галерею. Зараз там встановлюють фільтри для відкачки води", - сказав Соляник.

Тим часом директор Національного музею Меморіалу пам'яті жертв голодоморів Віктор Діденко каже, що тріщини не небезпечні.

"За словами фахівців, загрози обвалення немає, вони запевняють, що під схилом забито кілька сотень паль на більшу глибину, і якщо трапиться зсув, постраждає тільки та частина, де починаються сходи, а не весь комплекс. Нам залишається тільки їм вірити", - сказав він.

У той час автор Меморіалу Анатолій Гайдамака, не дивується тріщинам, каже, все ж робилося поспіхом, за чотири місяці.

"Це, звичайно ж, небезпечно. Хоча, чесно говорячи, не дивуюся. Адже побудували музей за чотири місяці! І все через те, що хтось занадто довго затягував з початком будівництва, а потім припекло відкрити меморіал до дати. От і робилося все в авральному порядку. Тепер пожинаємо плоди", - сказав він.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://kiev.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: