зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

16.06.10

Злодіяння Росії: МА зняла ролик із закривавленими матрьошками



Французькі правозахисники з організації Міжнародна амністія випустили ролик зі слоганом "Ми повинні не дозволити Росії за шармом приховати злодіяння".

Рекламна кампанія МА закликає підписати петицію до президента РФ Дмитра Медведєва на сайті http://www.amnesty.fr/russie.

Правозахисники висловили стурбованість ситуацією з дотриманням прав людини в країні у зв'язку з проведенням року Росії у Франції.

Кампанію розробило паризьке агентство La Chose, повідомляє Adland.

У ролику зображена гарна рожева матрьошка, всередині якої заховані матрьошка-в’язень, матрьошка-жертва насильства і матрьошка-журналіст, якому заклеїли рот.

Крім відеоролика, агентство випустило принт з матрьошкою-кулею, на якому повторюється слоган і міститься напис: "У 2010 році, поки французький уряд по всій країні святкує рік Росії, питання про права людини замовчується. Цензура, расизм, вбивства, зникнення людей .. . Все це часто відбувається в Росії ".

Зазначимо, у звіті організації Freedom House Росія визначена як невільна країна. Однак вона не увійшла до дев'ятки країн з режимами, які викликають занепокоєння (куди потрапила Білорусь), як не увійшла і в десятку країн з репресивними режимами (куди потрапили Туркменістан і Узбекистан).