зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

28.06.10

Німеччина з'ясовує з українською владою інцидент із затриманням Ланге

Міністерство закордонних справ Німеччини з'ясовує обставини інциденту з керівником українського офісу Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге в аеропорту Бориспіль.

"У Міністерстві закордонних справ Німеччини оперативно відреагували на повідомлення з Києва", - повідомив Deutsche Welle офіційний представник відомства Маркус Гатцельманн.

"Після отримання першої інформації ми негайно зв'язалися з українською владою, щоб з'ясувати ситуацію. Наскільки я розумію, панові Ланге вже дозволено в'їзд в Україну, але ми й далі перебуваємо в контакті з владою України", - сказав Гатцельманн.

Сам Ланге стверджує, що співробітники аеропорту Бориспіль, які затримали його по прильоту з Парижа в суботу близько 14 години дня, відпустили його лише після півночі в неділю.

При цьому, за словами Ланге, інцидент представниками української сторони офіційно був названий був названий "непорозумінням".

Раніше, депутат Верховної Ради Арсеній Яценюк направив в Службу безпеки України, Міністерство закордонних справ і Державну прикордонну службу запит, в якому попросив пояснити причини зволікання з дозволом на в'їзд в Україну керівнику представництва німецького Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге в аеропорту Бориспіль.