зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

07.06.10

У Донецькій області відзначили День російської мови

Донецьке обласне відділення Партії регіонів на урочистостях, присвячених Дню російської мови в Донецькій області, традиційно передало школам регіону сертифікат на 10 тис. книг російських класиків.

Сертифікат був переданий на урочистому мітингу біля пам'ятника О. Пушкіну начальнику Головного облуправління освіти і науки Юрію Соловйову народним депутатом від Партії регіонів Олександром Касянюком.

Крім того, найкращі вчителі і викладачі російської мови і літератури, а також учні середніх шкіл - переможці олімпіад з російської мови та літератури - отримали цінні подарунки.

У рамках традиційних свят, які проходять вже 5-й рік, присвячених Дню російської мови в Донецькій області, шанувальники російської літературної класики на чолі з керівництвом Донецької облорганізації Партії регіонів поклали квіти до пам'ятника видатному російському поетові.

На мітингу з вітальним словом виступив голова Донецької облради, член Партії регіонів, Андрій Шишацький, який процитувала рядки з творів О. Пушкіна та Вознесенського.

"Хіба не пробиває тремтіння при читанні "Кавказького бранця" нашого великого поета Олександра Сергійовича Пушкіна? ... Це - прекрасне свято, і я вас від душі з ним вітаю! - Сказав голова облради, - Хочу, щоб сьогодні більше звучало гарної доброї російської поезії і прози і менше порожніх гасел, більше справжнього російського поля і менше в ньому бур'яну... Зі святом вас, друзі!".

Як повідомлялося, з 6 червня 2006 року в Донецькій області щорічно відзначається Свято російської мови, затверджене Донецькою облрадою. Ініціатором затвердження даного свята виступила тоді Партія регіонів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Партії регіонів сподіваються, що до закінчення цього пленарного сесії Верховна Рада України затвердить закон про базові мови, що закріплює регіональний статус російської мови.