зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

05.04.10

Ford і Microsoft будуть просувати електромобілі

Всі майбутні електричні автомобілі і гібридні транспортні засоби Ford використовуватимуть систему управління електроенергією Microsoft Hohm. Багато американців вже освоїли цей безкоштовний онлайновий сервіс і успішно застосовують його в побуті, що теж вигідно для обох компаній.

Проаналізувавши вжиток електроенергії в будинку, Hohm може підказати власникам способи її ефективнішого використання, що економить кошти користувачів і розвантажує електромережу. Приблизно те ж саме даний сервіс робитиме і для автомобілів. Зокрема, буде вказувати найкращий час для заряджання машини, збирати статистику і надавати її комунальним службам, що дасть останнім можливість підготувати електромережу до збільшення навантаження. Адже не лише Ford планує зосередити зусилля на виробництві електромобілів і гібридних рішень, повідомляє itc.ua

До речі цей автомобільний концерн планує випустити п'ять нових електромобілів і гібридів до 2013 року в США і Європі. Серед них Transit Connect Electric цього року, Focus Electric в 2011 році і три гібридні рішення в 2012 році.

Не менший інтерес висловлюють до альтернативних транспортних засобів і споживачі. Наприклад, останнє дослідження Accenture показало, що 42% опитаних планують придбати в найближчі два роки саме гібридний або електричний автомобіль. На даний момент основним стримуючим чинником є не лише відносно висока вартість таких рішень - вона виправдана значним зниженням витрат на обслуговування машини, але і гірші характеристики електро- і гібридних автомобілів в порівнянні з бензиновими і дизельними побратимами, зазначає Accenture. Проте робота в цьому напрямі ведеться, і з кожним роком функціональність транспортних засобів нового покоління значно покращується.