зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

07.04.10

У Києві назвали причини терактів у Москві

Однією з причин терактів у московському метро стала та обставина, що російська влада недооцінила рівень загрози з боку терористів і не вжила відповідних захисних заходів. Про це заявив сьогодні у Києві президент міжнародної громадської організації "Міжнародна антитерористична єдність" Олександр Дічек.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, О.Дічек наголосив: "І громадськість, і влада Росії вважали, що цього не може бути. Була згорнена контртерористична операція в Чечні, не зовсім уважно поставилися до заяв лідерів терористичних організацій на Кавказі, хоч вони за декілька місяців про це попереджали".

Крім того, за його словами, не зовсім правильно була оцінена інформація жительниці Москви, яка чула підозрілу розмову на станції метро, і не були прийняті відповідні заходи. "Завжди треба розглядати і такі питання, як правовий рівень, кадровий, інформаційний, організаційний рівні. Напевно, за всіма цими аспектами потрібно шукати причини помилок", - наголосив він.

Нагадаємо, вранці 29 березня 2010 року на двох станціях московського метро "Луб’янка" і "Парк культури" прогриміли вибухи. Теракти здійснили дві жінки-смертниці. Одна з терористок була вдовою дагестанського бойовика. За останніми даними МНС, двоє загиблих досі залишаються непізнаними. Серед загиблих - два громадянина Таджикістану, житель Севастополя, шість приїжджиї з Калузької, Тамбовської, Бєлгородської областей, Якутії, Краснознаменська і Курська.